Bouw in 2020 je fundament voor GRIP op Groei

Welke keuzes maak jij om dit jaar je bedrijf  te laten groeien?

Ondernemen is geweldig, maar mensen zijn vaak te veel bezig met externe factoren.

Wil je succesvol zijn – zeker op de langere termijn – zorg dan dat je huis op orde is. Je hebt vast wel vaker gehoord hoe mensen onder de indruk zijn van de marketing en presentaties van een bedrijf. Echter een heel ander beeld komt naar voren op het moment dat je met de interne organisatie in contact komt. Dit gebeurt zeker bij de grotere bedrijven.

Marketing en Promotie

Je kunt je huis mooi van buiten schilderen, er een dure voordeur in te zetten met een prachtige tuin ervoor, je ontzag keldert pijlsnel naar beneden als je door de rommel je weg niet kunt vinden en geen enkele aanwijzing hebt dat je efficiënt en effectief de juiste kamer vindt. Het doet mij denken aan de straten in Disney World. Het ziet er allemaal zo schitterend uit, maar niets is echt!

Het is op zijn minst verwonderlijk hoeveel geld en tijd bedrijven besteden aan het acquireren van nieuw personeel en branding. Maar wil je solliciteren dan krijg je geen antwoord en gaat iedere zogenoemde stap mis. Je krijgt automatische emails met prachtige beloften en enthousiaste zinnen, maar er gebeurt niets goed, en je doorzettingsvermogen wordt tot het uiterste getest om vooral zelf te zorgen dat er uiteindelijk een beslissing komt. Je bent al afgeknapt, voordat je zelfs maar de mogelijkheid hebt om er te werken.

Interne processen en organisatie → Marketing en Promotie

Je huis op orde hebben is weer totaal afhankelijk van de eigenaar/ondernemer. Als ondernemer moet je je eigen visie en droom zó gaan brengen dat het optimaal overkomt bij een ander. Je bent dus zelf cruciaal en essentieel voor het succes van je bedrijf. Zorgen dat je de juiste processen geïmplementeerd hebt, de juiste mensen om je heen hebt die weten wat bereikt moet worden, en alle neuzen dezelfde kant op hebben staan, het komt allemaal van jou als ondernemer vandaan.

Zelfkennis ondernemer Interne processen en organisatie → Marketing en Promotie

Om dit goed te kunnen doen is zelfkennis noodzakelijk. Bewust zijn van je eigen sterke en minder sterke kanten helpt je om je bedrijf sneller en effectiever te laten groeien.  Zorg dat je weet welke eigenschappen eigenlijk goed zijn om te hebben of te ontwikkelen om meer waarde te creëren voor je onderneming. Meer hierover kun je onder andere lezen in het boek De ondernemende ondernemer van Dr. Martijn Driessen.

Succes bepaal je zelf, en door te werken aan je eigen ondernemerskwaliteiten kun je gegarandeerd succes eerder behalen.

Krijg meer GRIP op Groei

Start het jaar goed, door een planning te maken voor de komende twaalf maanden, en begin met GRIP te krijgen op jezelf als ondernemer. Binnenkort lanceren we het Peritam Kompas, een online tool waar je je eigen ondernemerschap duidelijk in beeld krijgt en met praktische handvatten een eerste solide stap kunt maken op jouw ‘road to succes’.

Laat 2020 goed beginnen, en nog veel beter eindigen voor jou als ondernemer en voor je bedrijf.

Vind het wiel niet opnieuw uit, maar leer van al die bedrijven die je reeds zijn voorgegaan. Voor meer informatie: [email protected] of bel op 0626397892

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.