De G van Groeiscan

de GRIP Methode: G van Groeiscan

De meeste ondernemers willen met hun bedrijf groeien. Zoals alles in ons leven gaat het om vooruitgang, en dit wil je ook voor jezelf en je bedrijf.

Maar hoe komt het nu dat het ene bedrijf groeit als kool terwijl een ander bedrijf nauwelijks levensvatbaar lijkt?

Er is veel onderzoek naar gedaan naar succesvolle groei van bedrijven, en steeds komen een aantal factoren duidelijk naar voren.

Creëer een helder inzicht in jezelf als ondernemer.

ondernemerschap is kansen zien en benutten voor het creëren van waarde voor jezelf en je omgeving. Hiervoor is zelfkennis een essentiële voorwaarde. Succesvolle ondernemers weten wie ze zelf zijn en wat ze vooral wel en niet goed kunnen
Wat voor soort ondernemer ben jij, en nog belangrijker hoe onderneem je en communiceer je als persoon? Je kunt daarbij hulp krijgen door het creëren van een ondernemersprofiel. Deze scan laat zien wat jouw sterke en minder sterke punten zijn, en waar jouw mogelijkheden liggen.

Duidelijke doelstellingen

Succesvolle ondernemers weten wat ze willen.. Gebruik je sterke kanten om je doelstelling duidelijk te krijgen en uit te werken wat je echt wilt bereiken. Vaak heb je al een onbewust gevoel waar je passie ligt, en door je verkregen zelfkennis kan deze latente droom veel realistischer worden. Stephen Coveys geeft in een van zijn basisbeginselen aan dat je moet beginnen met het einddoel in gedachten. Focus op het eindresultaat.

Geloof er in!

Succesvolle ondernemers hebben een gepassioneerde visie voor hun bedrijf die ze overal en aan iedereen kenbaar willen maken. Dus zorg dat je ten aanzien van jou visie er voor 100% zelf in gelooft en vertrouw erop dat je het ook kunt bereiken. Als je er zelf niet echt in gelooft, wie gaat dat dan wel doen? Een duidelijk gekozen visie is alsof je je vertrouwde en favoriete jas aandoet. Hij zit precies goed. Hij beschermt je tegen wind en regen. Hij laat zien hoe jij ervoor staat,  dat je voorbereid bent om er tegen aan te gaan. Hij laat zijn dat je onderweg bent. Ook al weet je vaak wat je niet wilt aandoen, op het moment dat je hem aanhebt, weet je weer, dit is het wat ik wil.
Zo ook met je visie. Je kunt van alles proberen, maar al zoekende kom je ergens terecht wat al gelijk energie geeft en bijna vertrouwd aandoet.

Visualiseer je doel

Visualiseer dit doel vervolgens zo concreet mogelijk. Succesvolle ondernemers kunnen hun visie vaak uittekenen en zien precies voor zich waar ze willen zijn in een aantal jaar.
Hoe ziet jouw droombedrijf er precies uit. Waar staat het, hoeveel mensen werken er, wie werkt er, hoeveel omzet maak je, etc.
Soms kan een foto of poster erbij helpen om je constant te laten zien waar je naartoe wilt gaan, en waar je naar op weg bent.

Hoe meer gedetailleerd je visie is, hoe groter de kans dat je betere beslissingen kunt nemen hoe er te komen.

“Geloof in jezelf is het eerste geheim op weg naar succes”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.