GRIPTIP #1: ‘Adviseurs’

Kapitein met Helplijn

Het is vaak eenzaam aan de top. Als ondernemer wil je graag uitstralen dat alles onder controle is en dat de business goed gaat. Je wilt graag luisteren naar je personeel en naar je klanten. Echter al je eigen vragen en twijfels blijven vaak in je eigen hoofd rondspoken.

Je hoort vaak dat je beter een paar echt goede vrienden kunt hebben in plaats van een grote groep kennissen. Dit geldt ook voor jou als ondernemer. Zorg dat je een paar echte capabele mensen om je heen verzamelt die het allerbeste met jou en jouw bedrijf voor hebben. Mensen die je alles kunt vertellen in vertrouwen en met je meedenken.

Het allermooiste is als het een groep is met verschillende achtergronden of ervaringen. Een persoonlijke vriend of vriendin, een familielid, maar ook iemand die reeds eerder de ervaring heeft opgedaan kan een nieuw licht werpen op zaken waar je zelf te dicht op zit. Als je dagelijks in je bedrijf werkt is het namelijk moeilijk om een nieuw perspectief te ontwikkelen. (Zie blog: Hoe krijg je het juiste antwoord -2)

Probeer dus niet het wiel telkens opnieuw uit te vinden. Probeer op de schouders te staan van mensen die je voor zijn gegaan. Gebruik hun ervaring en inzichten ten goede. Dit is wat Peritam als doel heeft.

Onze ervaring

Ik heb zelf mijn bedrijf sneller kunnen laten groeien met behulp van een mentor. Ik zat maandelijks met iemand die veel ervaring had met ondernemen. Hij daagde mij bij ieder gesprek weer uit door kritische vragen te stellen. Ook zorgde hij ervoor dat ik gemaakte afspraken zou nakomen en deadlines zou halen. Daarnaast had ik twee mensen als klankbord, waar ik ideeën mee kon bespreken. Ook gaven zij mij feedback over mijn nieuwe, vaak wilde plannen.

Het is een goed gevoel als je altijd terecht kunt voor bepaalde vragen bij mensen die betrokken zijn bij je bedrijf. Soms is het idee al genoeg om sterker in je schoenen te staan en nieuwe oplossingen te zoeken.

Heb je al een paar mensen in gedachten? Wij denken graag met je mee en delen graag onze ervaring en kennis met jou, zodat jij ook meer succesvol kunt zijn met je bedrijf en sneller groei kunt realiseren.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontvang meer tips die jou direct kunnen helpen met je bedrijf.

Welke tip heb jij als ondernemer die je wilt delen met anderen? Deel het hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.