GRIPTIP #2 Blijf leren

Iedere ondernemer heeft motivatie en vastberadenheid om zich volledig in te zetten om zijn doel te bereiken. Daarbij heeft hij vaak een scherpe geest en bewustzijn. Hierdoor kan hij zich realiseren wat zijn beperkingen zijn, maar ook hoe zich te verbeteren.

Wil je vooruit dan ontkom je niet aan een constante investering in tijd en energie om verder te leren. Dit geldt ook als je je bedrijf succesvol verder wilt laten groeien.

Leer van de beste

Als je de beste wilt zijn, dan is het handig om te zorgen dat je van de beste leert. Iedere ondernemer heeft fouten gemaakt, vaak kostbare fouten. Door van deze ondernemer te leren voorkom je dat je dezelfde fouten maakt! Een voorbeeld waarom wij met ‘mentoren’ werken. Je leert veel als je naar iemand luistert die weet waar je doorheen gaat. Iemand die bereid is zijn eigen fouten te delen. Maar ook kan vertellen hoe hij het uiteindelijk heeft weten op te lossen.

Door goed te luisteren naar ervaringen en succesverhalen, kun je relevante tips oppikken voor je eigen werk. zie voor verdere informatie griptip #1

Contact met gelijkgezinden

Door naar seminars, workshops of trainingen te gaan, kom je in contact met gelijkgezinden. Dit geeft een extra voordeel om anderen te leren kennen. Vaak kun je van elkaar ook leren door het uitwisselen van eigen kennis en uitdagingen. Hiervoor moet je wel extra tijd vrij kunnen maken.

Tijdens dit soort bijeenkomsten krijg je een beter idee waar je je verder in zou willen of moeten verdiepen. Deze ideeën werpen dan weer een nieuw licht op je eigen kennen en kunnen.

Daarnaast kun je tijd en moeite besparen door thuis te leren. Het schitterende is dat veel trainingen en opleidingen on-line worden aangeboden. Dit scheelt tijd en moeite. Zo blijf je toch op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.

Ontwikkel een brede blik

Zorg dat je een brede blik houdt. Leer niet alleen over je eigen bedrijf, product of service, maar blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de hele industrie en zelfs maatschappij. De wereld verandert exponentieel snel, en dat vereist dat je je waar nodig kunt aanpassen. Dit stelt je in staat om betere beslissingen te nemen.

Door te blijven leren, blijf je geïnspireerd en voorkom je sleur en starheid. Woorden als innovatie, en maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen komen zo ongemerkt een stapje dichterbij.

Wordt het je allemaal teveel, leer dan te rusten, niet te stoppen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.