GRIPTIP #2: Blijf leren

Iedere ondernemer heeft motivatie en vastberadenheid om zich volledig in te zetten om zijn doel te bereiken. Daarbij heeft hij vaak een scherpe geest en bewustzijn. Hierdoor kan hij zich realiseren wat zijn beperkingen zijn, maar ook hoe zich te verbeteren.

Wil je vooruit? Dan ontkom je niet aan een constante investering in tijd en energie om verder te leren. Dit geldt ook als je je bedrijf succesvol verder wilt laten groeien.

Leer van de beste

Als je de beste wilt zijn, dan is het handig om te zorgen dat je van de beste leert. Iedere ondernemer heeft fouten gemaakt, vaak kostbare fouten. Door van deze ondernemers te leren voorkom je dat je dezelfde fouten maakt! Een voorbeeld waarom wij met ‘mentoren’ werken. Je leert veel als je naar iemand luistert die weet waar je doorheen gaat. Iemand die bereid is zijn eigen fouten te delen. Maar ook kan vertellen hoe hij het uiteindelijk heeft weten op te lossen.

Door goed te luisteren naar ervaringen en succesverhalen, kun je relevante tips oppikken voor je eigen werk. Zie voor verdere informatie Griptip #1

Contact met gelijkgezinden

Normaal gesproken kan je door naar seminars, workshops of trainingen te gaan, in contact komen met gelijkgezinden. Dit geeft een extra voordeel om anderen te leren kennen. Vaak kun je van elkaar ook leren door het uitwisselen van eigen kennis en uitdagingen. Hiervoor moet je wel extra tijd vrij kunnen maken.

Peritam Kompas

Er zitten, vooral op dit moment, ook nadelen aan een seminar, workshop of training. Hieronder staan de meestgenoemde beperkingen van deze “traditionele” vormen:

  1. Wel geïnspireerd, maar niets geïmplementeerd
  2. Losse events – geen samenhang & begeleiding
  3. Verloren reistijd naar trainingslocaties
  4. Te gebonden aan tijdschema van de cursus

Met de Peritam Kompas app krijg je:

  • praktische kennis, tools en tips – kort en bondig
  • handvatten om nieuwe kennis gelijk te implementeren
  • online interactieve mindplugs met video’s, animaties en meer
  • online toegang tot mentoren, ondernemers en experts
  • online sparringsmogelijkheden met je persoonlijke mentor
  • online begeleiding door ervaren ondernemers en experts

Je bepaalt dus zelf waar, wanneer, hoe en met wie je
GRIP
krijgt op jouw groei en die van je bedrijf!

Neem contact met ons op om op deze manier op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.

Ontwikkel een brede blik

Zorg dat je een brede blik houdt. Leer niet alleen over je eigen bedrijf, product of service, maar blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de hele industrie en zelfs maatschappij. De wereld verandert exponentieel snel en dat vereist dat je je waar nodig kunt aanpassen. Dit stelt je in staat om betere beslissingen te nemen.

Door te blijven leren, blijf je geïnspireerd en voorkom je sleur en starheid. Woorden als innovatie, en maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen komen zo ongemerkt een stapje dichterbij.

Wordt het je allemaal teveel, leer dan te rusten, niet te stoppen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.