GRIPTIP #3 Voor een Goed Doel

Doelen stellen

Heb je wel eens momenten gehad in je leven, waar je voelde dat je op een keerpunt stond? Dat je een beslissing moest nemen, en waarbij je dacht: “Wat is het dat ik eigenlijk echt graag wil? Misschien denk je aan je trouwdag, of aan het begin van of juist na je schoolopleiding.

Keerpunten

Een paar keer in mijn leven verhuisde ik naar een nieuw land waar ik op zo’n keerpunt stond. Een schitterende uitdaging waar ik opnieuw kon kijken wat ik nu echt belangrijk vond, waar mijn passie lag, en een nieuwe uitdaging kon kiezen. Het is een ultiem moment om jezelf weer helemaal opnieuw uit te vinden.

Het lijkt eenvoudig, maar het kan een ware zoektocht zijn. En tijdens die fase overheerst de onzekerheid. De vertrouwde los laten is al een uitdaging, maar zoeken naar je innerlijke drijfveren en het ontdekken van kanten van jezelf die je nog niet eerder hebt gezien geeft op het eerste gezicht niet veel houvast.

Voor mij voelde het als een kar die in een dik pak sneeuw het juiste spoor probeert te zoeken, en van links naar rechts zwalkt, aftastend waar het grip voelt, en niet rust voordat de wielen precies in het goede spoor vallen.

 

Het goede spoor

Het goede spoor is het spoor dat naar je gewenste doel leidt. Zo voorkom je dat je op een dood spoor zit, of dat je uiteindelijk het spoor bijster bent. Bij duidelijke doelen kun je weer op het rechte spoor gebracht worden.
Kortom, een duidelijk doel proberen te ontwikkelen zowel voor jezelf als voor je bedrijf is een essentiële fase. In een maatschappij waar zo ontzettend veel op ons af komt, en er veel verleiding is, is het steeds moeilijker om je doel voor ogen te houden, en op het juiste spoor te blijven.

Een doel met gevoel

Een doel kiezen moet afhangen van wat je wilt, en niet wat je moet. Dit maakt het namelijk makkelijker om door te gaan, ook als het tegenzit.

SMART-principe

Hoe meer concreet je je doelen stelt, hoe beter je het spoor kunt vinden om er te komen. Dit versterkt je motivatie en geeft vertrouwen. Vaak wordt hier het SMART-principe voor gebruikt. Dit wil zeggen dat je doel moet voldoen aan de volgende 5 voorwaarde: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden.

Doelen bijschaven

Zoals we als mens door verschillende levensfasen gaan, zo gaat je bedrijf ook door verschillende fasen heen. Het bijstellen of aanpassen van je doelen is daarom een blijvende noodzakelijkheid. Dit houdt niet in dat je je doel in de prullenbak gooit, en weer opnieuw begint. Het kan leiden dat het spoor waar je opzit langs een wissel komt, en je even een keuze moet maken wat de beste route is om het uiteindelijke doel naar tevredenheid te kunnen bereiken.

Je gestelde doelen kunnen uiteindelijk als je kompas fungeren bij de keuzes die je moet maken. Heb je geen kompas bij je handelen, dan loop je het risico dat je onderdeel bent van het kompas van een ander. Vroeg of laat ben je het spoor bijster…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.