Hoe krijg je het juiste antwoord? (3)

3/3 Wees bereid er wat mee te doen…

Als ondernemer heb je geregeld vragen over je bedrijf. Dit kunnen vragen zijn over uitbreiding, financiering, of over personeelsveranderingen en communicatie. Al deze vragen hangen af van wat je met je bedrijf wilt bereiken. En zelfs daarover zul je veel vragen kunnen hebben.

Zoals reeds eerder uitgelegd begint een goed antwoord met een goede vraag. Dan als het je gelukt is om je vraag duidelijk te formuleren, is het belangrijk om te weten aan wie je de vraag stelt. Het beste antwoord wordt gegeven door de meest capabele persoon op het gebied van je vraag.

Maar ook al heb je een goede vraag geformuleerd en het aan de beste persoon gevraagd dan ben je er nog niet. Je kunt pas de juiste vraag stellen aan de beste persoon als je niet bang bent voor het antwoord.

Je moet namelijk open staan om iets te horen wat je misschien niet wilde, of een hele ander perspectief biedt. Het gebeurt vaak dat we een vraag stellen, maar eigenlijk alleen bevestiging willen hebben, een retorische vraag dus.

 

Hier willen we kijken naar de situatie dat je een vraag hebt, waar je ook echt een antwoord op wil hebben.
Een antwoord is alleen heel goed, als je er ook wat mee doen. Dat lijkt voor de hand te liggen. Maar bedenk wel dat als je vraag ‘goed’ beantwoord wordt je ook bereid bent om eventueel te veranderen. Hou dus altijd het doel voor ogen wat je met het antwoord wilt bereiken.

Een beroemde quote die aan Einstein wordt toegeschreven is;

“waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en toch verschillende uitkomsten verwachten”

Je kunt alle voorbereidingen getroffen hebben, en uiteindelijk niets met een antwoord of gegeven oplossing doen. Je kunt je dan afvragen hoe goed het antwoord dan voor je is?

Een antwoord zonder consequentie is als een doel zonder een plan. Het is slechts een wens…

Wees dus bereid om met een goed antwoord wat te doen.
En als je toch bezig bent, zorg voor eventuele feedback.  Bijna iedereen is bereid om antwoorden op gestelde vragen te geven. Het is een kleine moeite om deze personen later als je ze tegen komt te bedanken, en te vertellen wat je ermee gedaan hebt.

Stel de juiste vragen, om de beste antwoorden te krijgen, en wees bereid er wat mee te doen. Dit zal helpen om een beter resultaat voor je bedrijf te krijgen.

Welke vragen heb jij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.