starter of startup?

Wat is succes voor jou?

Een bedrijf beginnen kan vanuit vele wensen en ideeën. Sommigen willen vanuit hun eigen bedrijf als ZZP’er voor een ander bedrijf werken. Sommigen willen hun passie uitvoeren en daar vooral op gericht zijn.  Weer anderen zijn vanaf het begin bewust bezig om een bedrijf op te bouwen en zit de uitdaging vooral in het uitbreiden.

Er is dus verschil in de manier waarop je je bedrijf start. Daarbij hoor je steeds meer de term startup. Startups zijn wel starters, maar starters zijn niet automatisch startups.
Een starter is iemand die gedurende de afgelopen drie jaar een bedrijf begonnen is. Het maakt daarbij niet uit of het je eerste, tweede of derde bedrijf is. Daarna ben je gewoon een klein bedrijf of groei je langzaam uit naar een groter bedrijf.

Een startup is een speciale starter. Ze kenmerken zich door de volgende eigenschappen:

  • makkelijk schaalbaar
  • innovatief bv in technologie/business model
  • enorm potentieel
  • vaak internationaal gericht

Een startup is dus een tijdelijke organisatie die opgezet is om te zoeken naar een herhaalbaar en schaalbaar businessmodel.

Beide keuzes zijn goed, en succes hangt daarom af van wat je zelf wilt bereiken. Het hoeft niet persé altijd groter en meer! Je gaat vanuit je eigen kracht kijken waar jij het beste tot uiting komt en hoe jouw droom kunt realiseren.  Peritam is een bedrijf die daar onder andere in ondersteunt.

Cijfers

Per jaar starten ongeveer 127.000 mensen met een bedrijf, waarvan er zo’n 200 startups zijn. Van deze startups zijn er maximaal 10 tot 20 echt succesvol!

Er komt dus nogal wat bij kijken om hierbij te horen. Eén van de uitdagingen is dat je moet zorgen om een goed fundament te leggen, en je mensen mee te krijgen.

Bewust en Bekwaam Groeien

Maar of je nu een starter bent of een startup, je wilt graag je doel bereiken. En maak je daarbij de keuze om je bedrijf te laten groeien dan zul je dit zo bewust en bekwaam willen doen.

Er zijn drie interne stappen waar je al direct mee kunt beginnen. Mocht je daar geinteresseerd in zijn, dan kun je er meer over lezen in de whitepaper ‘Bewust en Bekwaam groeien’

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.