Startup Stories de Ondernemer 2

De Ondernemer, onderdeel van de Persgroep, heeft een aantal initiatieven ontwikkeld om video series te maken voor ondernemers. Eén van die series is “Startup Stories”. In deze aflevering ga ik samen met presentator Roland Tameling en cameraman Mark van Binsbergen bij  startup bedrijf  Brenger op bezoek en praat over een veelvoorkomende uitdaging. Vervolgens geef ik  tips aan deze ondernemer waarmee hij direct aan de slag kan gaan. Na zo’n drie maanden volgen we dit weer op met een tweede bezoek en gaan we kijken wat hij ermee heeft kunnen doen, en vooral of het geholpen heeft.

In deze tweede aflevering gaan we het gesprek aan met Derk van der Have, één van de oprichters bij Brenger, en bespreken wat de grootste uitdagingen zijn op dit moment. Brenger is een bedrijf dat het voordeligste transport voor meubels en andere grote spullen verzorgt middels een zelf ontwikkelde app. Ze hebben in korte tijd veel personeel aangenomen en dat vraagt om nieuwe manieren van werken en leidinggeven.

Hoe houdt hij bijvoorbeeld iedereen op de hoogte van veranderende processen en krijgt hij het team mee in de missie van het bedrijf? Volgens groeicoach Zijp is het bij het communiceren over de processen vooral belangrijk dat je een duidelijke strategie met een tienjarenplan hebt. Als dat plan op scherp staat, is het belangrijk dat je op gezette momenten samenkomt met je personeel. Niet geliefd, maar wel belangrijk voor start-ups: Brenger moet een vergaderritme krijgen. Kijk mee!

wil je zelf ondertussen ook aan de slag met het meekrijgen van je personeel?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.